Pedicure

Pedicure behandeling

Gediplomeerd Pedicure
De pedicure behandelingen worden gegeven door Petra den Hertog.
Ik ben gediplomeerd, gespecialiseerd pedicure.

Voor de pedicure worden de volgende behandelingen aangeboden:
Pedicure+ behandeling          60 min   € 43,50
Pedicure++ behandeling        per uur  € 43,50
BS Spange plaatsen

Luxe behandeling                              
Vip behandeling                                
Hamam / Rasul behandeling           

Pedicure
Last van uw voeten? Of vindt u dat uw voeten wat extra aandacht verdienen? Ga dan eens naar de pedicure! De pedicure verzorgt uw voeten, maar behandelt ook verschillende medische klachten. Hieronder is een overzicht van de behandelingen en een overzicht van de meest voorkomende klachten te vinden.

Likdoorns
Veel mensen hebben last van likdoorns. Een likdoorn is een versterkte eeltvorming op een klein gebied van de huid dat naar binnen drukt zodat er een soort kegeltje van eelt ontstaat. Er zijn ook weke likdoorns die tussen de tenen voorkomen. Dit wordt vaak veroorzaakt door druk van de tenen tegen elkaar. Transpiratie zorgt ervoor dat de likdoorn week wordt. Je voelt de likdoorns vaak op plaatsen waar grote druk ontstaat en weinig polster van de voet aanwezig is. Het kan zeer pijnlijk zijn en om ontstekingen te voorkomen is het belangrijk om likdoorns te laten verwijderen.

Kloven
Kloven ontstaan doordat de huid erg droog is en er veel eeltvorming is. Hierdoor barst de huid open. Kloven kunnen erg pijnlijk zijn. Daarom is het belangrijk deze te behandelen zodat de huid zich weer kan herstellen. Uw huid gaat er na de behandeling weer mooier uitzien. U kunt naast de behandeling bij de pedicure ook een kloven zalf gebruiken. Deze zalf voorkomt dat de huid te veel uitdroogt en daardoor openspringt.

Kalknagels en schimmelnagels
Kalknagels en schimmelnagels zijn twee verschillende namen, maar eigenlijk zijn zij hetzelfde. Een schimmelnagel is te herkennen door verkleuring en verdikking van de nagel. De schimmel kan de hele nagel vernietigen en daarom is een behandeling erg belangrijk. Ook zijn er verschillende producten die de schimmel aanpakken en de nagel weer gezond maken. Deze producten kunt u gebruiken in combinatie met de pedicure behandeling. Het ontstaan van een schimmelnagel gaat sneller dan de genezing. Het kan lang duren voordat de nagel weer helemaal gezond is.

Ingroeiende nagel
Het ingroeien van een nagel is zeer pijnlijk. Ingroeiende nagels ontstaan vaak door het te kort afknippen van de nagel of het inscheuren ervan. Doordat de nagel daarna weer gaat groeien groeit de punt van de nagel in de huidplooi. Dit veroorzaakt veel pijn. Het is dus erg belangrijk om deze nagel tijdig door een pedicure te laten behandelen. Met een pedicure behandeling kunt u voorkomen dat een ingroeiende nagel echt ingroeit en gaat ontsteken. Voor een ingroeiende nagel is het mogelijk om een BS Spange te plaatsen.
Er wordt op de ingroeiende nagel een glasfiber beugel geplaatst zodat de nagel wallen minder belast worden en de druk afneemt. Dit zorgt er voor dat u minder pijn hebt, de nagel wallen beter kunnen herstellen en dat de nagel gemakkelijker door groeit.

Schimmelinfecties
Schimmelinfecties komen erg vaak voor. Ze zijn te herkennen aan rode verkleuring, schilfering, blaasjes en jeuk. Schimmelinfecties worden vaak opgelopen in vochtige ruimtes als de douche, sauna of de sportschool. Om te voorkomen dat u schimmel oploopt kunt u zelf al veel doen. Persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Draag in vochtige, open ruimtes bijvoorbeeld badslippers. Was uw voeten zonder zeep en met lauw water. U kunt eventueel tea tree-crème gebruiken. Draag elke dag schone sokken, het liefst van katoen of wol. Wissel regelmatig van schoenen. Als de schimmel blijft terugkomen, is een behandeling noodzakelijk.

Bekijk hier de complete prijslijst